نقش پيتزا در فرهنگ و تغذيه
نقش پيتزا در فرهنگ و تغذيه موضوع اين مقاله ميباشد.
غذا پديدهاي براي برقراري ارتباط ميان انسانها در دورههاي مختلف بوده است.
انسانها بهوسيله غذا فرهنگ و نحوه زندگي خود را به نمايش ميگذارند.
درواقع نوع غذا نشاندهنده فرهنگ و ريشه وجودي هر منطقه ميباشد.
پيتزا ازجمله غذاهايي بوده كه امروزه نقش زيادي در نوع تغذيه افراد داشته است.
پيدايش اولين پيتزا به ۷۰۰۰ سال پيش در ايتاليا برميگردد.
در آن زمان از نان، روغن، گياهان و پنير براي طبخ اين غذاي نوظهور استفاده ميشد.
باگذشت زمان پيتزا به شكلهاي امروزي خود درآمده و رفتهرفته به كشورهاي ديگر راهيافته است.
پيتزا توانسته نقش بسيار زيادي بر ذائقه، فرهنگ و سبك تغذيه انسانها داشته باشد.
امروزه پيتزا در كشورهاي مختلف با انواع طعمها و مناسب براي هر ذائقهاي طبخ ميشود.
تاريخچه پيتزا
نشانههاي وجود پيتزا را ميتوان در دوران باستان و با قدمتي حدود ۷۰۰۰ سال پيش يافت.
در آن زمان پيتزا به شكل يك نان گرد كه روي آن باكمي پنير، گياه و روغن طعم دار شده بود وجود داشت.
در قرن ششم قبل از ميلاد نيز پيتزا توسط سربازان ساساني بر روي سپرهايشان پخته ميشد.
آنها خمير نان را روي سپر خود گذاشته و سپس روي آن موادي همچون خرما و پنير ميريختند.
و از آن به عنوان خمير پيتزا استفاده ميكردند.
آن را روي آتشگرفته و طبخ ميكردند.
كمي بعدتر در اوايل قرن ۱۹ ميلادي بود كه پيتزا شكلي مدرنتر به خود گرفت.
مردم براي طبخ پيتزا از گوشت، نمك، پنير، سير و ريحان استفاده ميكردند.
پس از مدتي پيتزا توسط مهاجران از ايتاليا به امريكا آورده شد.
در ابتدا پيتزا در مناطقي كه مهاجران ايتاليايي حضور داشتند وجود داشته و بهتدريج به مناطق ديگر راه يافت.
بررسي نقش پيتزا در فرهنگ و تغذيه
نقش پيتزا در فرهنگ و تغذيه كشورهاي مختلف بسيار قابلتوجه است.
پيتزا توانسته در تمام مراسمات، مهمانيها، جشنها و تغذيه روزانه مردم نقش مؤثري داشته باشد.
آمار و تحقيقات نشان ميدهد كه در سراسر دنيا بهطور ميانگين سالانه 5 ميليارد پيتزا به فروش ميرسد.
كشور آمريكا يكي از كشورهايي بوده كه مصرف سالانه پيتزا در ميان مردم آن بسيار زياد است.
در امريكا سالانه بيش از 30 ميليارد دلار پيتزا به فروش ميرسد.
آمار نشان داده است كه ۹۳ درصد از آمريكاييها حداقل يكبار در ماه پيتزا مصرف ميكنند.
نقش پيتزا در فرهنگ و تغذيه ايرانيان نيز تأثيرگذار بوده است.
ايرانيان از ديرباز به غذا اهميت ويژهاي ميدادند.
پس از ورود پيتزا در ايران رفتهرفته نقش پيتزا پررنگتر شده و جايگاه ويژهاي در ميان مردم ايران يافته است.
ورود پيتزا به ايران
تأثيرگذاري نقش پيتزا در فرهنگ و تغذيه مردم ايران را ميتوان از اواخر دهه ۱۳۴۰ بانفوذ آمريكا به ايران دانست.
نفوذ امريكا به ايران در تغذيه ايرانيان نيز تأثيرگذار بوده است.
اولين پيتزا فروشي در ايران در دهه ۴۰ در خيابان نوفللوشاتو افتتاح گرديد.
اين رستوران كمكم موردتوجه افرادي كه علاقهمند به غذاهاي فرنگي بودند قرار گرفت.
امروزه پيتزا در ايران مطابق باسليقه و ذائقه مردم شكلگرفته است.
نقش پيتزا در فرهنگ و تغذيه ايرانيان
ايرانيان از گذشته به غذا اهميت داده و آن را تنها به چشمسير كردن شكم نميبينند.
غذا براي ايرانيان به معناي همنشيني با عزيزان و وقت گذراندن با يكديگر بوده است.
با تمامرنگ و بوي عالي غذاهاي ايراني كه در سلامت آنها نقش بسيار مثبتي داشته است، نميتوان نقش فست فود ها را در
تغذيه ايرانيان ناديده گرفت.
طبق تحقيقات جوان ايراني علاقه زيادي به غذاهاي فست فودي مخصوصاً پيتزا داشته و آن را به غذاهاي سنتي ترجيح ميدهد.
نقش پيتزا در فرهنگ و تغذيه ايرانيان تأثيرش را به تبديلشدن زندگي سنتي مردم به مدرن نمايان كرده است.
سخن پاياني
نقش پيتزا در تغذيه مردم سراسر دنيا بهخوبي قابلمشاهده است.
پيتزا از غذاهاي پرطرفدار بوده كه توانسته جايگاه ويژهاي در ميان مردم مخصوصاً جوانها داشته باشد.
انواع مختلفي از پيتزا در سراسر دنيا وجود داشته كه هر يك طرفداران خود را دارد.
پيتزاهاي جهان ، هر يك طعم دلپذيري داشته و بسيار موردعلاقه پيتزا دوستان ميباشند.