تحصيل در تركيه

مشاور ديجيتال ماركتينگ

جمعه ۲۰ مهر ۰۳

تحصيل در تركيه

۱ بازديد

نكات مهم در رابطه با تحصيل در تركيه

دلايل زيادي براي تحصيل در تركيه وجود دارد. تركيه با دارا بودن ويژگي‌هاي فرهنگي، حمل‌ونقل و موقعيت جغرافيايي خاص خود و همچنين سيستم آموزشي بين‌المللي كه دارد، هميشه مركز توجه بسياري از دانشجويان و دانش آموزان ايراني است. دانشجويان و دانش آموزان بين‌المللي با اقدام براي تحصيل در تركيه، مي‌توانند مدرنيته و سنت را در يكي از امن‌ترين و پايدارترين كشورهاي منطقه تجربه كنند. برخي از دانشگاه‌هاي تركيه زبان انگليسي را به عنوان زبان تدريس و برخي ديگر نيز دوره‌هايي براي يادگيري زبان انگليسي ارائه مي‌دهند.

 

كشور تركيه به دليل موقعيت مكاني كه دارد، امروزه حتي در غير قابل‌دسترس‌ترين و يا دورافتاده‌ترين نقاط آن، مي‌توان به‌راحتي رد پاي فرهنگ‌هاي مختلف را مشاهده كرد. اين كشور طيف گسترده‌اي از مناطق جغرافيايي را در برمي‌گيرد و داراي ويژگي‌هاي تركيبي از سه قاره اروپا، آفريقا و آسيا است. دانشگاه‌هاي تركيه از استانداردهاي بالاي تحصيلي و توانايي ارائه مدارك معتبر بين‌المللي برخوردار هستند. ازاين‌رو افراد زيادي اين كشور را به عنوان پلي براي رسيدن به مقصد نهايي خود در كشورهاي مطرح جهان، انتخاب مي‌كنند.

 

كلياتي درباره كشور تركيه

 

تركيه به عنوان سي و هفتمين كشور پهناور جهان شناخته مي‌شود كه داراي دو منطقه آناتولي و تراكيه است. منطقه آناتولي در خاورميانه يا همان شمال غرب آسيا واقع شده و تراكيه در منطقه بالكان يا همان جنوب شرق اروپا مي‌باشد. كشور تركيه از شرق با كشورهاي ايران، ارمنستان، آذربايجان و گرجستان، در جنوب با كشوهاي عراق و سوريه و در غرب با كشورهاي يونان و بلغارستان همسايه ميباشد.

 

تركيه داراي دو منطقه آب و هوايي معتدل و سردسير است و به دليل مجاورت با درياي سياه، درياي اژه و درياي مديترانه شرايط آب و هوايي مطلوبي دارد. زبان مردم تركيه تركي است؛ اما در كنار آن زبان‌هاي كردي، زازاها و تركي آذربايجاني نيز رواج دارد. اين كشور از قوميت‌هاي متفاوتي مانند ترك، كرد، عرب، لاز و… تشكيل‌شده است كه همين موضوع باعث تنوع فرهنگي و قوميتي در تركيه شده است.

 

از لحاظ اقتصادي تركيه در ميان 20 كشور صنعتي دنيا دسته‌بندي مي‌شود و اقتصاد آن مبتني بر صنايع بومي و مدرن است. اين اقتصاد در سال‌هاي اخير با رشد چشمگير صنعت توريسم و گردشگري توانسته يكي از اقتصادهاي پيشرو در جهان باشد. علاوه بر آن از نظر توليدات كشاورزي، تركيه به عنوان يكي از 10 كشور برتر دنيا شناخته مي‌شود.

 

اين پيشرفت اقتصادي و تنوع فرهنگي، ازجمله دلايل علاقه ايرانيان به تحصيل در تركيه و اخذ اقامت اين كشور است.

شرايط تحصيل در تركيه

 

تركيه به عنوان يكي از كشورهاي داراي دانشگاه‌هاي طراز اول در خاورميانه شناخته مي‌شود و مدارك اخذشده از اين دانشگاه‌ها داراي اعتبار بين‌المللي مي‌باشد. با توجه به شرايط اقتصادي و نزديكي فرهنگي، بسياري از دانشجويان ايراني دانشگاه‌هاي تركيه را براي ادامه تحصيل برمي‌گزينند.

 

شرايط تحصيل در تركيه در مقاطع گوناگون متفاوت است. شرايط تحصيل در مقطع كارشناسي با تحصيل در مقطع كارشناسي ارشد و دكترا كاملاً فرق دارد و دانشجويان بين‌المللي بايد فاكتورهاي لازم را براي ورود به دانشگاه‌هاي تركيه دارا باشند تا بتوانند از دانشگاه‌هاي مورد نظرشان پذيرش دريافت كنند.

 

برخي از رشته‌هاي تحصيلي در تركيه به زبان تركي يا انگليسي تدريس مي‌گردد؛ بنابراين لازم است شرايط مدرك زبان دانشگاه موردنظر توسط متقاضيان تحصيل در تركيه كاملاً بررسي شود.

شرايط تحصيل در تركيه در مقطع كارشناسي

 

يكي از مهم‌ترين شرايط اخذ پذيرش در مقطع كارشناسي از دانشگاه‌هاي تركيه، دارا بودن مدرك ديپلم و قبولي در آزمون ورودي دانشگاه يا آزمون YOS است. داشتن معدل بالا در دوره دبيرستان و كسب رتبه خوب در آزمون ورودي دانشگاه‌هاي ايران مي‌تواند يك امتياز مثبت براي ورود به مقطع كارشناسي و ادامه تحصيل در تركيه باشد.

 

هر دانشگاه داراي قوانين خاص خود در جذب دانشجويان بين‌المللي مي‌باشد و شركت و قبولي در آزمون YOS مهم‌ترين شرط براي ورود به دانشگاه‌هاي تركيه است. دانشگاه‌ها بر اساس درخواست متقاضيان براي تحصيل در مقطع كارشناسي، با بررسي مدارك و سطح نمره آن‌ها در آزمون YOS، به انتخاب دانشجويان مي‌پردازند. دانشگاه پس از تائيد مدارك اوليه دانشجويان و با تعيين وقت قبلي، به صورت تلفني، حضوري و يا آنلاين با دانشجويان مصاحبه كرده و در صورت تائيد صلاحيت به آن‌ها پذيرش مي‌دهد.

 

همان‌طور كه گفتيم داشتن مدرك قبولي در آزمون YOS شرط لازم و اساسي براي دريافت پذيرش از دانشگاه‌هاي تركيه است. لازم به ذكر است برخي از دانشگاه‌ها علاوه بر مدرك YOS، مدرك زبان TOMER، آيلتس، GRE يا تافل را نيز در ليست مدارك موردنياز براي پذيرش قرار مي‌دهند.

 

شرايط تحصيل در تركيه در مقطع كارشناسي ارشد و دكترا

 

دريافت پذيرش از دانشگاه‌هاي تركيه براي ادامه تحصيل در مقطع كارشناسي و دكترا نسبت به دريافت پذيرش در دوره كارشناسي، كمي سخت‌تر و پيچيده‌تر است. پذيرش در اين مقاطع بر عهده خود دانشگاه مي‌باشد و متقاضيان با ارسال مدارك و رزومه تحصيلي خود مي‌توانند نسبت به پذيرش در دوره‌هاي كارشناسي ارشد و دكترا در تركيه اقدام نمايند. با توجه به تام‌الاختيار بودن دانشگاه‌ها در پذيرش دانشجويان بين‌المللي در مقطع كارشناسي ارشد و دكترا، تنها داشتن مدارك كارشناسي يا كارشناسي ارشد براي ورود به مقاطع بالاتر كافي نيست.

 

داشتن مدرك زبان TOMER (ديپلم زبان تركي تومر) در كنار مدرك زبان آيلتس يا تافل يكي از مهم‌ترين مدارك موردنياز براي ورود به دوره‌هاي كارشناسي ارشد و دكترا در تركيه است. هرچه نمره بالاتري در اين آزمون‌ها كسب كرده باشيد به همان ميزان شانس موفقيت شما براي پذيرش و ادامه تحصيل در تركيه بيشتر خواهد بود. علاوه بر آن داشتن مدارك كارشناسي و كارشناسي ارشد با نمرات خوب و داشتن مقاله و رزومه قوي در پذيرش شما تأثير زيادي خواهد داشت.

 

تحصيل رايگان در تركيه

 

در كشور تركيه بورسيه و فاند هاي تحصيلي زيادي براي متقاضيان وجود دارد كه براي دريافت آن‌ها داشتن سابقه تحصيلي درخشان الزامي است. معدل‌هاي دوره‌هاي كارشناسي و كارشناسي ارشد براي ورود به مقاطع بالاتر بسيار حائز اهميت است و حدود 70 تا 90 درصد شرط ورود متقاضيان را در بر مي‌گيرد. پس از آن داشتن رزومه قوي از ضروريات مي‌باشد. رزومه قوي شامل: تأليف كتاب و مقاله، ثبت اختراع و … است. نمره بالاي آزمون‌هاي آيلتس يا تافل نيز مي‌تواند امتياز مثبتي براي دريافت بورسيه و ادامه تحصيل در تركيه باشد.

 

شرايط ادامه تحصيل در تركيه براي همه دانش آموزان و دانشجويان ايراني مهيا است و با توجه به معدل، رزومه تحصيلي، نمره زبان و در برخي موارد شرايط سني، امكان دريافت بورسيه و فاند تحصيلي در تركيه فراهم خواهد شد.

 

 

رشته‌هاي تحصيلي در تركيه

 

رشته‌هاي تحصيلي زيادي در دانشگاه‌هاي تركيه وجود دارد كه پرطرفدارترين آن‌ها در مقطع كارشناسي مهمانداري و گردشگري، مديريت كسب‌وكار، بانكداري و امور مالي، مهندسي، فناوري اطلاعات و تجارت بين‌الملل است. رشته‌هاي پزشكي، دندانپزشكي و داروسازي نيز طرفداران هميشگي خود را دارند.

 

رشته‌هاي پر تقاضا در مقطع كارشناسي ارشد و دكترا شامل كسب‌وكار و مديريت، مهندسي، تجزيه‌وتحليل كسب‌وكار، علوم كامپيوتري و محاسبات، مديريت بين‌المللي، مهندسي برق و الكترونيك، روابط بين‌الملل، حقوق، معماري و طراحي داخلي هستند.

 

 

 

دانشگاه ‌هاي تركيه

 

در كشور تركيه حدود 200 دانشگاه وجود كه از اين تعداد، 100 دانشگاه در رده‌هاي دانشگاه‌هاي برتر قرار مي‌گيرند و زير نظر دولت اداره مي‌شوند. 10 دانشگاه در تركيه وجود دارد كه جز 1000 دانشگاه برتر جهان هستند. مدارك دانشگاه‌هاي خصوصي و دولتي تركيه مطابق با استانداردهاي مدارك دانشگاهي اروپا است و در رتبه‌بندي‌هاي جهاني، نظام آموزش عالي تركيه در رتبه 39 جهان قرار مي‌گيرد.

 

در ادامه اسامي 10 دانشگاه برتر تركيه را عنوان مي‌كنيم:

 

 

 

1- دانشگاه كوچ (قوچ) KOC University در استانبول

 

2- دانشگاه بيلكنت Bilkent University در آنكارا

 

3-دانشگاه سابانجي Sabanci University در استانبول

 

4- دانشگاه فني خاورميانه Middle East Technical University در آنكارا

 

5- دانشگاه بوغازچي Bogazici University در استانبول

 

6- دانشگاه فني استانبول Istanbul Technical University در استانبول

 

7- دانشگاه آنكارا Ankara University در آنكارا

 

8- دانشگاه غازي Gazi University در آنكارا

 

9- دانشگاه حاجت تپه Hacettepe University در آنكارا

 

10- دانشگاه استانبول Istanbul University در استانبول

 

 

 

هزينه‌هاي زندگي در تركيه

 

با توجه به اقتصاد شكوفا و رو به رشد كشور تركيه كه از لحاظ ارزش ارزي نيز نزديكي بيشتري با پول كشورمان دارد، هزينه زندگي در تركيه از اروپا، آمريكا، كانادا و ديگر كشورهاي غربي كمتر است. به‌طور كلي و بر اساس آمار هزينه زندگي در تركيه حدود 15 درصد بيشتر از هزينه‌هاي زندگي در ايران است. به‌طور ميانگين 500 تا 650 دلار هزينه زندگي ماهانه هر فرد در تركيه است.

 

هزينه تحصيل در تركيه

 

در گذشته دانشگاه‌هاي تركيه امكاناتي نظير خوابگاه را در اختيار دانشجويان بين‌المللي قرار نمي‌دادند؛ اما در سال‌هاي اخير تقريباً تمامي دانشگاه‌هاي دولتي تركيه امكان اقامت خوابگاهي را براي دانشجويان خارجي فراهم نموده و با پرداخت حدود 40 تا 400 دلار، دانشجويان ايراني مي‌توانند از امكانات خوابگاهي دانشگاه‌هاي تركيه بهره‌مند شوند.

 

 

 

شهريه دانشگاه‌هاي تركيه

 

دانشجويان ممتاز و داراي رزومه تحصيلي عالي مي‌توانند از بورس‌ها و فاندهاي تحصيلي تركيه و يا وام‌هاي دانشجويي استفاده نمايند. در غير اين صورت نياز به پرداخت شهريه دانشگاه دارند كه هزينه آن به‌طور متوسط بين 5000 تا 20000 دلار در سال برآورد مي‌شود. اين مبلغ با توجه به رشته و مقطع تحصيلي مي‌تواند كمتر يا بيشتر شود.

 

 

 

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.