براي ساخت آب باطري يا اسيد باطري لازم است قبل از هر كاري نوع باتري را شناسايي كنيد. زيرا باطريهاي مختلفي در بازار وجود دارند كه برخي از آنها ممكن است به آب باطري نياز داشته باشند. در واقع بايد گفت با توجه به نوع باطري آب هر باطري متفاوت خواهد بود و داراي محتويات مختلفي ميباشد كه در اين مقاله شما را با طريقه ساخت آب باطري بيشتر آشنا ميكنيم.
خريد آب باطري
براي ساخت آب باطري افراد زيادي تصور ميكنند كه آب لوله كشي را ميتوان به عنوان آب باطري استفاده كرد. اما اين دسته از افراد سخت در اشتباه ميباشند. چون آب باطري آب مقطر است و در آن اكسيژن و هيدروژن وجود دارد. اما آب لوله كشي در كنار مولكولهاي آب داراي مواد ديگري است كه ممكن است موجب تخريب باطري شوند. پس هرگز نبايد آب لوله كشي را به باطري خود اضافه كنيد.
اهميت آب باطري
آب باتري موجب متعادل كردن الكتروليت داخل باتري ميشود و اگر در باطري آب به ميزان كافي وجود نداشته باشد، كارايي و عملكرد باطري به ميزان زيادي كاهش پيدا ميكند. حتي اين موضوع در برخي مواقع ممكن است موجب تخريب كامل باطري شود. بنابراين با در نظر گرفتن اهميتي كه آب باطري دارد، بايد شما با آب باطري و روش تهيه آن آشنا شويد. همچنين براي اينكه جلوي هزينههاي اضافي خريد باطري جديد را بگيريد، لازم است كه بدانيد آب باطري را چطور و در چه زماني به باطري اضافه كنيد. پس در ادامه با ما همراه شويد.
انواع آب باطري
براي تهيه آب بطري ميتوان نسبت به خريد آب باطري اقدام كرد. اين آب در اندازه و ويژگيهاي مختلفي به فروش ميرسد كه شما ميتوانيد از طريق مراجعه به پمپ بنزين آن را خريداري نماييد. شركتهاي مختلفي در زمينه توليد آب باطري مشغول فعاليت هستند كه محصولات توليدي هر كدام داراي ويژگيهاي مختلفي هستند.
طريقه تهيه آب باطري در منزل
براي ساخت آب باطري ابتدا بايد ظرف را با آب تا نيمه پر كرد. سپس كاسه شيشهاي را به صورت شناور داخل ظرف قرار داد. با برعكس كردن روكش ظرف و قرار دادن آن در بالاي ظرف روكش وارونه را پر از يخ كرده كنيد. با جوشاندن آب به مدت ۴۵ دقيقه اين آب به بخار تبديل خواهد شد و پس از اينكه بخار آب به در سرد ظرف برخورد كرد، مجدداً سرد شده و به مايع تبديل خواهد شد. همچنين درون كاسه شيشه اي اندكي از آب خواهد ريخته مي شود كه اين آب در واقع همان آب مقطر است و امكان استفاده از آن براي آب باطري وجود دارد. اما قبل از استفاده از اين آب لازم است اندكي صبر كرد تا به خوبي خنك شود.
ساخت آب باطري در خانه
شما ميتوانيد در خانه نيز نسبت به تهيه آب باطري اقدام كنيد. در واقع ساخت آب باطري در خانه يكي از روشهايي است كه براي محيط زيست نيز خطرناك نخواهد بود. شما با استفاده از آب باران ميتوانيد آب باطري بسازيد. اما لازم است كه در آخر آن را به آب مقطر تبديل كرده تا امكان استفاده از آن به عنوان آب باطري وجود داشته باشد.
بنابراين در صورتي كه قصد داريد در خانه آب باطري بسازيد، لازم است كه گالني با يك روكش از جنس فولاد زنگ نزن تهيه كنيد كه داراي گنجايش ۳ تا ۵ گالن آب در خود باشد. از ديگر مواد مورد نياز براي اين كار آب لوله كشي و آب باران ميباشد. همچنين شما به يك كاسه شيشه اي مقاوم در مقابل حرارت نيز نياز داريد. از ديگر وسايل مورد نياز براي اين كار قفسه تخت و مقداري يخ ميباشد.
زمان اضافه كردن آب به باطري
اب باطري قيمت چنداني ندارد. ولي لازم است كه اين آب در زمان مناسب به باطري اضافه شود. با ساخت آب باطري شما اين امكان را داريد كه آن را هميشه همراه خود داشته باشيد. در صورت نياز ميتوانيد آن را به باطري خود اضافه كنيد و از اين طريق جلوي آسيب رسيدن به باطري را بگيريد. چون باتريها داراي الكتروليتي مايع هستند كه در آنها مخلوط آب و اسيد سولفوريك وجود دارد. همچنين باطريها داراي صفحاتي سربي هستند كه داراي ماده فعال ميباشند كه لازم است در زمان شارژ از آنها اكسيژن و هيدروژن آزاد شود. بنابراين قبل از اينكه باطري خود را شارژ كنيد، لازم است كه در مورد روش تهيه آب باطري اطلاعات لازم را كسب كنيد. در اين صورت اگر دچار كمبود آب باطري شديد، ميتوانيد خيلي فوري آن را اضافه كنيد.
طريقه اضافه كردن آب باتري
به طور متوسط لازم است كه آب باطري در هر ۶ ماه يكبار به آن اضافه شود. مقدار آب مورد نياز كه براي هر ۶ ماه يكبار بايد به باطري اضافه كنيد، تقريباً نيم ميلي ليتر ميباشد. در اكثر بستهبنديهاي آب باطري تقريباً يك ليتر آب باطري وجود دارد و شما در هر شش ماه يك بار لازم است نصف اين بسته بندي را به باطري خود اضافه كنيد. دقت كنيد كه هرگز نبايد به جز آب باطري چيز ديگري به باطري خود اضافه كنيد. افزودن مقداري اسيد سولفوريك به آب باطري اشتباه است و موجب خرابي باطري خواهد شد.
سخن پاياني
شما ميتوانيد به سادگي با مراجعه به پمپ بنزين آب مورد نياز براي باطري را تهيه كنيد.