در آغوش گرفتن نوزاد يكي از مهمترين كارهايي است كه بايد والدين در طول روز بارها آن را انجام دهند. در واقع بغل كردن نوزاد ميتواند يك رابطه عاطفي بسيار قوي ميان شما و فرزندتان به وجود آورد، قطعاً كودك با احساس كردن گرماي وجود شما و از همه مهمتر شنيدن صداي قلب مادر به چنان آرامشي ميرسد كه شايد اين احساس آرامش را حتي در رحم مادر هم تجربه نكرده باشد.
بغل گرفتن نوزادان و كودكان چند ساله از جمله كارهاي لازمي است كه برخي از والدين براي انجام دادن آن كمي با مشكل روبهرو ميشوند؛ چرا كه ظريف بودن نوزاد تازه متولد شده، همچنين شل بودن تمام عضلات بدن او باعث ميشود تا براي بغل كردنش نياز به مهارت كافي باشد، در واقع والدين از در آغوش گرفتن كودك ترس دارند؛ اما پس از مدتي به سادگي در هر لحظهاي اقدام به بغل گرفتن نوزاد ميكنند.
نحوه بغل كردن نوزاد
براي انجام نحوه در آغوش گرفتن نوزاد لازم است تا نكاتي مهمي را رعايت كنيد. اين موارد عبارتاند از:
دستهايتان را بشوييد: چون سيستم ايمني نوزاد بسيار ضعيف است.
راحت باشيد: سعي كنيد با آرامش جسمي و روحي فرزند خود را بغل بگيريد تا او در آغوش شما احساس امنيت كند.
سر و گردن نوزاد را محكم نگه داريد: در چند ماه اول تمامي نوزادان قسمت سرشان سنگينترين قسمت بدن آنها ميباشد، پس نميتوانند تعادل سر و گردن را حفظ كنند، به همين دليل لازم است تا براي در آغوش گرفتن نوزاد حتماً يك دستتان زير سر و گردن نوزاد و دست ديگر درست در زير باسن كودك قرار بگيرد.
ايمني نوزاد را در نظر بگيرد: گاهي اوقات ديده ميشود كه زمان بغل گرفتن نوزاد برخي افراد كودك را برعكس ميكنند، يعني نيم تنه بالا را پايينتر از پاها قرار ميدهند، در حقيقت اين كار باعث برگشت شير به درون معده و روده ميشود كه در زبان عاميانه به آن شيردون گفته ميشود. يا اينكه در هنگام بغل كردن سر و يا قسمت ديگري از بدن نوزاد به مبل، گوشهاي از تخت و يا اشياء ديگر برخورد خواهد كرد. پس با احتياط زيادي كودك را به آغوش بگيريد.
روش هاي بغل كردن نوزاد
براي انجام روش در آغوش گرفتن نوزاد سعي كنيد پيوندي عاطفي را ميان خود و فرزندتان ايجاد كنيد. تماس پوستي قطعاً ميتواند يك راهكار فوقالعاده براي آرامش گرفتن كودك باشد. پس سعي كنيد دماي اتاق را متعادل كرده و فرزند خود را به صورت برهنه بغل بگيريد.
تماس سينه به سينه به طور غريزي ميتواند آرامش زيادي را در نوزاد به وجود آورد؛ چون كودك با شنيدن صداي قلب مادر به ياد زندگي در رحم خواهد افتاد.
حالت گهوارهاي جزو سادهترين روش بغل گرفتن نوزاد است. معمولاً اين نوع در آغوش گرفتن كودك تنها در چند هفته اول انجام ميشود.
بغل گرفتن روي شانه، تنها روشي كه ميتواند به طور كامل به كودك آرامش دهد همين بغل گرفتن نوزاد بر روي شانه ميباشد؛ زيرا كودك به آرامي و حالت خواب ميتواند سرش را روي شانه بگذارد و تمام بدنش در وضعيت مناسبي قرار بگيرد؛ چرا كه بدن نوزاد در موازات بدن شما قرار ميگيرد و هيچ فشاري به زير بغل نوزاد نخواهد آمد.
وضعيت زير بغل، تنها براي شير دادن نوزاد مناسب ميباشد؛ چون اغلب نوزادان و كودكان در چنين حالتي ديد كافي به اطراف ندارند، بنابراين با دراز كشيدن بر روي پاي مادر تلاش كرده تا در وضعيت ديگري قرار بگيرند.
بغلي شدن كودك
اگر چه اهميت در آغوش گرفتن نوزاد بيشتر از آن چيزي است كه ما در اين مطلب به آن اشاره كرديم؛ ولي نكته بسيار مهمي كه وجود دارد مسئله بغلي شدن نوزاد در زمان خواب و يا شير خوردن ميباشد. پس سعي كنيد زماني كودك را بغل بگيريد كه تازه از خواب بيدار شده و به اندازه كافي سير است. واقع اگر در هر زماني اقدام به بغل گرفتن كودك خود كنيد مطمئناً نوزاد از محبت شما سوءاستفاده كرده و در هر زماني مانند غذا خوردن، خوابيدن و غيره از شما تقاضا دارد تا فقط او را سرپا نگه داريد. البته اين عادت غلط ميتواند باعث بغل درد نوزاد و بيقراري بيشتر او در طول شب شود.
سخن پاياني
چنانچه تمايل داريد تا به طرز صحيحي فرزندتان را به آغوش بگيريد توجه داشته باشيد كه نوزاد در حالت انتخابي شما احساس رضايت داشته باشد، اگر كودك در آغوش شما بهانهگيري ميكند، لازم است تا حالت بغل گرفتن نوزاد را تغيير دهيد. در زمان بغل گرفتن روي شانه مراقب نفس كشيدن نوزاد باشيد، فراموش نكنيد كه در هر جا به جايي نوزاد بايد يك دست شما هميشه زير سر و گردن نوزاد قرار بگيرد.
در ابتدا براي در آغوش گرفتن كودك سعي كنيد حالتهاي نشسته را امتحان كنيد و بهتر است يك بالش مناسب در سطح زيرين بدن كودك قرار دهيد تا سفتي بدن شما باعث آزار نوزاد نشود. در زمان بغل داشتن كودك به اشياء و يا نوشيدنيهاي داغ نزديك نشويد و در آخر اينكه هرگز در زمان بغل گرفتن نوزاد او را بيش از اندازه تكان ندهيد.